donderdag 19 januari 2012

Daar gaan ze

Gister, het lijkt inmiddels wel een eeuwigheid gelden, zijn we na weken van afscheid nemen, echt vertrokken.
Herman en ik, met 2 koffers, en 2 kleine trolleys inclusief 25 kilo aan overgewicht en 2 fietsen. Uitgezwaaid door die-hard vrienden en onze zonen. Natuurlijk ging het niet van een leien dakje: ik heb bij 7 verschillende balies een verhaal moeten doen, terwijl we gewoon al on-line in-gecheckt waren. En dat op Schiphol...


Enfin, vlucht was top, we hadden de wind in de rug en landden 2,5 uur later op Faro airport. De koffers zijn meegenomen door Hans, de vorige eigenaar van Montinho da Luz, en wij op de fiets naar ons nieuwe huis.


Montinho da Luz, (MDL) ligt ca. 2 km voor het plaatsje Moncarapacho, en dat is ca. 15 km van Faro airport. Je kunt het met de auto in 15 minuten rijden, met de fiets echter hebben we er ruim anderhalf uur over gedaan! Wel prachtig, het is lente hier, en de amandelbomen beginnen hun witte bloesems te krijgen, alles is groen van de klaver en natuurlijk de citrusbomen hangen vol met sinaasappels en citroenen. Als puntje op de i in de verte de zee. 






Montinho da Luz ligt op de rand van de driehoek Olhao, Fuseta en Moncarapacho, in een kommetje aan een verharde zijweg van de EN398. Het ligt er prachtig bij, de tuin, de huisjes, zeer verzorgt en netjes. 


Het dorp Moncarapacho ligt op 10 minuten fietsen (op mijn tempo) en is best leuk; supermarkten, restaurantjes, barretjes, apotheek, benzine station, geldautomaten, behalve de Hema is er van alles te vinden.





1 opmerking:

  1. Owww, het klinkt helemaal goed!!!! Wat heerlijk, en bijzonder om zo op je fietsje naar huis (klinkt dat gek he) te fietsen! En ach, die Hema ... heb je hier in NL ook weer wat te bezoeken ;-)))

    Geniet heerlijk en ik ben nu al benieuwd naar je volgende blog.

    Liefs, Agnes.

    BeantwoordenVerwijderen